Falkenberg Energi sparar upp till 2 timmar om dagen på Ledningsanvisning

Eningo AB

2023-06-08

Falkenberg Energi är ett energibolag som grundades för över 100 år sedan. Idag är de en viktig leverantör av el och fjärrvärme till kommunen Falkenberg och dess omgivningar. Sedan hösten 2022 har Falkenberg Energi effektiviserat sitt arbete kring ledningsanvisning genom att använda sig utav Eningos ledningsplattform.

Sparar upp till 2 timmar om dagen

Falkenberg Energi får in sina ledningsanvisningsärenden genom Ledningskollen. I takt med att antal ärenden har ökat så har även det administrativa arbetet krävt mer och mer tid.

"Tidigare kunde jag lägga 1-2 timmar om dagen på att svara frågeställare. Nu kan jag istället lägga den tiden på andra uppgifter", säger Jonas Helldal, El-montör på Falkenbergs Energi.

Den tidigare manuella processen med att skapa kartunderlag sköts nu automatiskt utav Eningos ledningsplattform, dem upprättade underlagen distribueras därefter direkt till både frågeställare och fälttekniker.

Eningo Utility Platform tar bort ledtider och minskar kostnader gällande ledningsanvisningar. Genom enkel och snabb tillgång till kartunderlag automatiserar Eningo arbetet för koordinatorer och reducerar markant fältteknikernas arbetsbelastning samt behov av fysiska utsättningar i fält.

Loggföring en stor fördel

Genom Eningos ledningsplattform loggförs alla utförda aktiviteter automatiskt. Detta möjliggör full spårbarhet i alla hanterade ärenden.

"Man hade sina gamla vanor. Tidigare blev det mycket pappershögar, därför har loggföringen varit en stor fördel. Nu finns allt digitalt", säger Jonas Helldal.

Enklare än förväntat

Genom Eningos ledningsplattform får fälttekniker tillgång till Eningo Field, en app byggd för att förenkla arbetet för fälttekniker med möjlighet att automatiskt dokumentera sitt arbete i fält.

"Det är lätt att vara konservativ och vilja arbeta som man alltid gjort, saker ser ofta svårare ut än vad det är. Det som har överraskat är hur enkelt och smidigt det fungerar", säger Jonas Helldal.

Vill du veta mer om blogginlägget?

Vi vill gärna ha en dialog med dig, fyll i kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig inom kort.
Eller kontakta Joel direkt!
Tack! Ditt meddelande har tagits emot!
Hoppsan! Något gick fel när formuläret skickades.

Gillade du vårt inlägg?

Dela gärna på sociala medier och hjälp oss sprida ordet om Eningo!

NYFIKEN?

Kontakta oss

Vi återkommer till dig så snart vi kan!

Maila till oss

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.