OM OSS

Om oss

Läs mer om vår resa mot ett effektivt samhällsbyggande utan grävskador, de senaste förbättringarna av Eningo Utility Platform och vad som händer i Eningos blogg

toggle icon

VILKA VI ÄR

Kort om Eningo

Det lilla bolaget med den nära kontakten

Eningo är ett svenskt mjukvaruföretag som vill bidra till ett effektivare samhällsbyggande genom att automatisera kostsamma och tidsödande steg för ledningsanvisning. Med säte i Göteborg hjälper vi ledningsägare i hela landet att sänka kostnader och leverera hög service till frågeställare.

Vi gör det i det lilla genom att ständigt anpassa vår ledningsplattform efter användares önskemål och låta alla ta del av förbättringarna. Vi krokar också arm med ledningsägare, samhällsbyggare och systemleverantörer för att kunna uppnå de stora förändringarna. Ensamma är vi små - men tillsammans är vi starka!

video thumbnail
gallery image
section dividersection divider

ENINGOS KÄRNVÄRDEN

Vad vi står för

Gedigen branschkunskap

Med rötter i mät- och anläggningsbranschen kan vi erbjuda lösningar som svarar upp mot kundernas förväntningar på kontoret och i fält.

Nytänkande och innovation

Med ena benet i samhällsbyggande och det andra i IT-utveckling kan vi både se utmaningarna ur kundens perspektiv och skapa nya lösningar.

Båda öron mot våra kunder

Det viktigaste för oss är att vara ett stöd för våra kunder och deras frågeställare. Det är vad som gör oss relevanta och låter oss vara en långsiktig partner.

section dividersection divider

VÅRT URSPRUNG

Berättelsen om Eningo

image

Hur allt började

Vi arbetade ursprungligen med mätteknik i vårt systerbolag Atritec. Kring 2018 kände vi att ärendehanteringen för ledningsanvisningar var onödigt omständlig och hur det resulterade i långa ledtider för ett tillsynes okomplicerat arbete.

Den långa väntan ledde till stor frustration bland frågeställare som därför chansade och påbörjade schaktning utan ledningsanvisning. Samtidigt satt ledningsägarnas koordinatorer med en stor arbetsbörda och hög stress av att manuellt hantera en ständig ström av förfrågningar, trots att de flesta ärenden var enkla att avhandla.

Efter att ha utvecklat ett verktyg för att stödja egna fälttekniker och administratörer insåg vi att fler borde ha nytta av att automatisera ärendehanteringen av alla förfrågningar från Ledningskollen. Det visade sig vara sant och idag har Eningo både privata och offentliga kunder i hela landet. Vi ser många möjligheter att ytterligare effektivisera processen för ledningsanvisning tillsammans med såväl samhällsbyggare som innovativa ledningsägare. Vår resa har bara börjat!

Lär känna oss

Eningos Team

section dividersection divider

NYFIKEN?

Kontakta oss

Vi återkommer till dig så snart vi kan!

Maila till oss

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.