Praktik hos Eningo

Eningo AB

2024-01-11

Under hösten hade vi på Eningo förmånen att få lära känna Lukas Källström som valde att genomföra sin praktik hos oss. Nedan delar Lukas med sig om varför Eningo fångade hans intresse, vad han har lärt sig under sin praktik, och varför han ser ett mindre företag som en attraktiv arbetsplats efter examen.

Vad läser du för utbildning?

Jag läser en systemutvecklarutbildning med inriktning AI och maskininlärning på IT-Högskolan i Göteborg. Jag har länge haft ett stort intresse för systemutveckling och AI så när möjligheten uppstod så var denna utbildning perfekt för mig.

Varför blev du intresserad av just Eningo?

Jag blev först intresserad av Eningo när jag läste om ert arbete på LinkedIn. Ur ett rent utvecklar-perspektiv är produkten intressant men också att det är en samhällsnyttig tjänst resonerar starkt med mina värderingar som person. Så efter mina första samtal med företaget var det självklart att jag skulle göra min LIA/praktik här.

Vad har du lärt dig under din praktik hos oss?

Under min praktik har jag lärt mig mer än jag kan komma ihåg, men då mitt främsta arbetsområde varit GIS och geografisk data har jag lärt mig otroligt mycket om just detta. Allt från hur man tolkar datan till hur man skapar servrar för lagring och hantering av denna data. Sen har jag självklart lärt mig mycket om industrin och vilka problem som finns idag som orsakar grävskador.

Vad har varit den största utmaningen?

Den absolut största utmaningen för min del har absolut varit att sätta sig in i problemet och lösningen som tjänsten ger. Grävskador och ledningsanvisningshantering är ett problem som jag inte jobbat med tidigare, så att sätta sig in hur man löser dessa problem har tagit mycket av min tid.

Vad har varit det roligaste?

Det roligaste har absolut varit att jag fått mycket eget ansvar och frihet i hur jag löst problemen jag blivit tilldelad. Jag har fått fria tyglar från dag ett och det gav mig friheten att utforska alla problem efter egen förmåga. Jag har fått gott om stöd hela vägen vilket öppnat många dörrar till hur jag kan lösa liknande problem i framtiden.

Skulle du kunna tänka dig att ta anställning i ett litet företag när du tagit examen, och i så fall vad är det som lockar mest med det?

Jag skulle absolut kunna tänka mig en anställning i ett litet företag i framtiden, mycket på grund av det jag tidigare nämnt. Man har mycket ansvar på sina axlar i mindre företag och med det ansvaret kommer frihet i hur man vill arbeta. Ett större ansvar har i min erfarenhet alltid lett till bättre resultat. Sen är det alltid roligt att snabbt se hur mitt arbete bidrar till företagets framgång då det snabbt sker förändringar i ett litet företag. Sen är det självklart väldigt roligt att arbeta i ett litet team.

Vi ser fram emot att ha Lukas hos oss igen under våren som kommer!

Vill du veta mer om blogginlägget?

Vi vill gärna ha en dialog med dig, fyll i kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig inom kort.
Eller kontakta Joel direkt!
Tack! Ditt meddelande har tagits emot!
Hoppsan! Något gick fel när formuläret skickades.

Gillade du vårt inlägg?

Dela gärna på sociala medier och hjälp oss sprida ordet om Eningo!

NYFIKEN?

Kontakta oss

Vi återkommer till dig så snart vi kan!

Maila till oss

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.